Νόαμ Τσόμσκι: Η πραγματική τραγωδία της Ελλάδας !

Noam ChomskyΊσως για μερικούς να μην είναι «αρκετός» ένας  διαπρεπής Αμερικανός καθηγητής αλλά η αλήθεια δια στόματος του πρέπει να μεταδίδεται  μέχρι να δικαιωθούμε…Από ποιόν ;
Από αυτούς που «λένε» πως την χώρα μας θα την σώσουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Απάντησε σε ερώτηση του δημοσιογράφου ο Νόαμ Τσόμσκι, για το πρόβλημα των Ελλήνων σε συνέντευξή που δόθηκε  στο περιοδικό «jacobinmag» .
«H πραγματική τραγωδία της Ελλάδας είναι ότι -πέραν της κτηνωδίας της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και των τραπεζών των βορειοευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες υπήρξαν πραγματικά κτηνώδεις- δεν έπρεπε καν να ξεσπάσει. Θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί σχετικά εύκολα στην αρχή»

O Αμερικανός καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) αναφερόμενος στο τελευταίο μας δημοψήφισμα είπε ότι :

«συνέπεια αυτής της εγκληματικής πράξης να ρωτά κανείς τους πολίτες ήταν να τιμωρηθεί η Ελλάδα ακόμα περισσότερο. Οι απαιτήσεις της τρόικας έγιναν ακόμα σκληρότερες. Φοβήθηκαν ότι θα προκληθεί ντόμινο αν ληφθεί υπόψη η ένδεια των πολιτών, διότι θα μπορούσαν και άλλοι να κάνουν την ίδια σκέψη και θα διαδοθεί η επιδημία της δημοκρατίας. Έπρεπε λοιπόν να την ξεριζώσουν εν τη γενέσει της.Οι Έλληνες είναι απομονωμένοι. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα ευάλωτη θέση. Εάν οι Έλληνες είχαν την υποστήριξη των προοδευτικών αριστερών και λαϊκών δυνάμεων από αλλού στην Ευρώπη, θα μπορούσαν ίσως να έχουν προβάλει αντίσταση στις απαιτήσεις της τρόικας».

Αυτά διαβάζω και τρελαίνομαι. Αν λοιπόν ο στόχος τους είναι η Δημοκρατία , ας προβληματισθούμε και ας πάρουμε τις αποφάσεις μας πριν μας αφανίσουν,  σαν απλά πειραματόζωα !
Κατά τον Καθηγητή πάντως  μόνο η ενότητα των λαών μπορεί να σώσει την κατάσταση, κι αυτό είναι δύσκολο.

Σχολιάστε και με το λογαριασμό σας του Facebook:

 

line
footer
Designed by Alekos Filippousis

Videos, Slideshows and Podcasts by Cincopa Wordpress Plugin