Σε τρία εξάμηνα… όλες οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα (POS)

posΚαλώς ήρθες σύστημα.

Να που ήρθε η εποχή που όλοι περιμέναμε…Να κάνουμε συναλλαγές χωρίς λεφτά…

Προϋπόθεση:

Για να ειδοποιήσετε Ηλεκτρολόγο ή Υδραυλικό σε περίπτωση βλάβης να έχετε κάρτα πιστωτική ή Τραπεζικού λογαριασμού σας, με χρηματικό ποσό μέσα του…
Να μην σας χαλάσει κάτι ποτέ γιατί θα πρέπει:
Να ρωτήσετε πρώτα πόσο περίπου θα σας στοιχίσει η εργασία του (εργατοώρα, μετάβαση κ.ά. ) και να υπολογίσετε το ΦΠΑ (υποχρεωτικό).

Αφού έτσι πρέπει να γίνει λοιπόν θα πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι όπως ορίζει το σχέδιο της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου που προβλέπει την υποχρεωτική εγκατάσταση των μηχανημάτων πληρωμών μέσω πλαστικού χρήματος (POS) σε τρεις φάσεις.

Η πρώτη φάση μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017, η δεύτερη έως το τέλος του 2017 και η τρίτη έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Στην πρώτη φάση (έως το τέλος Ιουνίου 2017) θα υποχρεωθούν να εγκαταστήσουν POS επαγγελματικοί κλάδοι με αυξημένο βαθμό παραβατικότητας .

Μεταξύ αυτών είναι τα καταστήματα εστίασης και ένας μεγάλος αριθμός από κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών όπως γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι( εμείς δηλαδή)  κά.

Στις επόμενες δύο φάσεις θα συμπεριληφθούν άλλοι κλάδοι και υπηρεσίες προκειμένου έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018 να έχει καλυφθεί το σύνολο της αγοράς.

Άλλωστε όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών η κάλυψη του ορίου των δαπανών μέσω πλαστικού χρήματος για το χτίσιμο του αφορολόγητου δεν επηρεάζεται από την διαδικασία αυτή καθώς μπορεί να επιτευχθεί εύκολα για όλους τους φορολογούμενους με βάση τα σημερινά δεδομένα στις συναλλαγές και από το μεγάλο εύρος των δαπανών που θα μετρούν για το αφορολόγητο όπως προβλέπει η σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών

Σε ό,τι αφορά τις ΔΕΚΟ θα πρέπει να σημειωθεί ότι, μόνο η ΔΕΗ δεν διαθέτει σήμερα POS σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες οι οποίες ήδη τα χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, άμεσα και η ΔΕΗ θα προσαρμοσθεί στο νέο καθεστώς.

Επισημαίνεται επίσης ότι όλες οι ΔΕΚΟ διαθέτουν σύστημα ηλεκτρονικής εξόφλησης των λογαριασμών τους μέσω τραπεζών. Και οι πληρωμές μέσω e Banking μετρούν στο χτίσιμο του αφορολόγητου.

Μακάρι για το καλό της Πατρίδας μας

Πηγή : tovima.gr

Σχολιάστε και με το λογαριασμό σας του Facebook:

 

line
footer
Designed by Alekos Filippousis

Videos, Slideshows and Podcasts by Cincopa Wordpress Plugin