Ακολουθήστε την πράσινη διαδρομή προς…μια καλύτερη ζωή !

Solar-Bike-by-Juyoung-Na

 Οι οικολογικοί τρόποι μετακίνησης μας έχουν κερδίσει σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, όταν οι άνθρωποι άρχισαν να συνειδητοποιούν τις επιβλαβείς επιπτώσεις της εκπομπές αερίων και το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η πλειονότητα των ανθρώπων σε ορισμένες χώρες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν μαζικά μέσα μεταφοράς αλλά και ποδήλατα για να πάνε στη δουλειά τους κάθε μέρα, συμβάλλοντας έτσι λίγο τους για να σώσουν το περιβάλλον από τις επιβλαβείς επιπτώσεις της ρύπανσης από τα οχήματα.

 Ορισμένοι σχεδιαστές έχουν δουλέψει σκληρά για να καταλήξουν σε φιλικό προς το περιβάλλον μορφές ποδηλάτων, και εδώ είναι τα καλύτερα από αυτά:

Το Ηλιακό E-bike

 Solar-powered-E-bike-by-Jesper-FrausigΑπό την Κοπεγχάγη ο σχεδιαστής Jesper Frausig έχει σχεδιάσει ένα ηλιακό ποδήλατο, φιλικό προς το περιβάλλον συνεισφέροντας στον πληθυσμό των ποδηλατών που είναι πολλοί στις μέρες μας, αλλά και σε ανθρώπους που επιλέγουν να ασχολούνται με την ποδηλασία. Είναι ένα καταπληκτικό δημιούργημα που έχει την ικανότητα να κινείται με 40 μίλια ταχύτητα με μία φόρτιση. Μπορείτε να πάτε στο γραφείο σας, το πάρκο και απ τον ήλιο να επαναφορτίζει αυτόματα. Οι ηλιακοί συλλέκτες για την ηλιακή ακτινοβολία είναι στους τροχούς για την συγκομιδή του, ώστε να την μετατρέψει σε ενέργεια και να την αποθηκεύσει στην μπαταρία που είναι εγκατεστημένη πάνω στο πλαίσιο.Χρησιμοποιεί η ενέργεια που αποθηκεύεται στην μπαταρία, ενώ αυτό κινείται από τον ήλιο στη διαδρομή σας.

Ele

Ele-e-bike-concept-by-Mojtaba-Raeisi

 

 

 

Μια άλλη ιδέα είναι το e-bike που σχεδιάστηκε από τον Mojtaba Raeisi είναι το «Ele». Διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες στις ρόδες που συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια ώστε να κρατούν το ποδήλατο σε κίνηση.Υπάρχει κάτι πολύ μοναδικό για τους ηλιακούς συλλέκτες, Αυτοί θα γείρουν προς “άλλη κατεύθυνση γιατί μπορούν να αναζητήσουν περισσότερη ένταση από το φως του ήλιου, έτσι, ώστε να το κάνει αρκετά αποτελεσματικότερο από πλευράς ενέργειας.

Ηλιακό πτυσσόμενο ποδήλατο

solar-bike-by-Chen-WeipingΣχεδιαστής του ο Chen Weiping απέδειξε περίτρανα ότι τα ποδήλατα δεν είναι πλέον με βαρετά σχέδια , αλλά είναι ενδιαφέροντα, καινοτόμα, πολύ λειτουργικά, και ενεργειακά αποδοτικά μοντέλα. Έχει καταλήξει σε ένα ηλιακό σπαστό ποδήλατο που ζυγίζει μόλις 12 κιλά. Ενώ θέλετε να κάψετε μερικές θερμίδες κάνοντας πεντάλ, βαρεθείτε , αφήστε το πεντάλ και η ηλιακή ισχύ δουλεύει για εσάς.

Ηλιακό ποδήλατο από τον Juyoung Na

Solar-Bike-by-Juyoung-NaΑκόμα μια  ιδέα ηλιακού ποδηλάτου από το σχεδιαστή Juyoung Na που χρησιμεύει ως ένα πολύ προχωρημένο και  φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και εναλλακτική λύση σε πολλά από τα υπάρχοντα ηλιακά ενεργειακά ποδήλατα που  σας απαλλάσσουν από την κλασσική οδήγηση . Ωστόσο, αυτή η μηχανή φορτίζεται μόνο εν κινήσει, χρησιμοποιώντας τους τοποθετημένους έξυπνα ηλιακούς συλλέκτες. Υπάρχει ένα κενό στο πίσω τροχό που συλλέγει ηλεκτρική ενέργεια  από τις ακτίνες του ήλιου που συγκεντρώνει κατά την οδήγηση. Συνεχίζει να φορτίζει, ενώ χρησιμοποιείται αλλά και δεν όταν δεν είναι σε χρήση.

Το Potenza

Potenza

 

Πρόκειται για μια ιδέα ποδηλάτου,  με μία μικρή αλλαγή στο σχεδιασμό του, όμως πιο σπορ, σε τέσσερις τροχούς αντί για δύο. Οι τέσσερις τροχοί του το κάνουν να φαίνεται σαν ένα κλασικό αυτοκίνητο που σας προσφέρει μια πιο άνετη λύση μεταφοράς. Μπορείτε να κάνετε πεντάλ και όταν κουραστείτε το μετακινήσετε χρησιμοποιώντας την αποθηκευμένη ενέργεια από την μπαταρία του.

Sunny Day το powered ηλεκτρικό ποδήλατο

Sunny-Day-solar-powered-electric-bicycleΣχεδιασμένο από τον Larry Chen, το Sunny Day Bike. Αθλητικό στυλ με ένα ρυθμιζόμενο βελτιωμένο ηλιακό πάνελ στο μπροστινό μέρος του. Ενώ αυτό κινείται το ηλιακό πάνελ στο μπροστινό μέρος μειώνει την αντίσταση του αέρα που προσαρμόζεται  προς τα πάνω. Όταν είναι σταθμευμένο, ενισχύει την ικανότητά του να συλλέξει ηλιακή ενέργεια. Αυτό το ποδήλατο σας προσφέρει ένα σύστημα μεταφορών που δεν απαιτεί καμία χρέωση αφού παραμένει φορτισμένο, λόγω της ενέργειας που είναι αποθηκεύει στη μπαταρία.

Grasshopper το σπαστό ποδήλατο

Grasshopper-Folding-Bike

Όσον αφορά τη βιωσιμότητα, τον κομψό σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα, η «ακρίδα» αναδιπλούμενο ποδήλατο βαθμολογείται πραγματικά ψηλά. Το αναδιπλούμενο ποδήλατο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκτός από την  οικολογική μετακίνηση σας, και σαν ένα στατικό ποδήλατο γυμναστικής.  Ενώ το χρησιμοποιηείτε σαν ποδήλατο γυμναστικής, μετατρέπει την κινητική σας ενέργεια  σε ηλεκτρική και την αποθηκεύει. Μπορείτε να το πάρετε σε κυκλοφοριακό  μποτιλιάρισμα σε στενά δρομάκια , αλλά και το πάρκο με τη μεγάλη ευκολία που διαθέτει να μειώνει το μέγεθος του όταν διπλώνεται.

 
Οι Οικολογικοί τρόποι μετακίνησης μας είναι  μεγάλη ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε, ευελπιστώντας αυτή να συμβάλει στη μείωση των επιβλαβών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα αυτοκίνητα μας, για να  διατηρήσουμε το φυσικό μας  περιβάλλον. Δηλαδή τον πλανήτη μας…!

Πηγή: greendiary.com

 

Σχολιάστε και με το λογαριασμό σας του Facebook:

 

line
footer
Designed by Alekos Filippousis

Videos, Slideshows and Podcasts by Cincopa Wordpress Plugin